ua en ru

Парламент Афганістану відправив у відставку міністрів оборони і внутрішніх справ через конфлікт з пакістаном

Парламент Афганістану проголосував за відставку міністра оборони Абдула Рахіма Вардака і міністра внутрішніх справ Бісмілла Мохаммаді. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на уряд країни.

"Обидва міністри не заслужили довіри парламенту і ми звертаємося до Президента Хаміда Карзая з проханням представити нові кандидатури на ці посади", - йдеться в офіційній заяві парламентаріїв.

Причиною недовіри парламенту стала "нездатність міністерств стримувати конфлікт на кордоні з Пакистаном", наголошується в тексті заяви. Як наголошується, з боку пакистанського кордону часто відбуваються обстріли, які Міністерство оборони, як і Міністерство внутрішніх справ "не змогли зупинити".

У свій захист міністр оборони Вардак зазначив, що міністерство вживало заходів для стримування конфлікту. Зокрема, розмістило в районі конфлікту війська. Коментарів від Міністерства внутрішніх справ не було.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вища військова рада Туреччини відправила на пенсію 55 високопоставлених офіцерів, замішаних в підготовці державного перевороту.