ua en ru

Паралімпіада-2018: Україна піднялася на другу сходинку у медальному заліку

Паралімпіада-2018: Україна піднялася на другу сходинку у медальному заліку Фото: Тарас Радь приніс Україні четверте золото на Паралімпіаді-2018 (twitter.com/ParaNordic)

Українські біатлоністи зібрали повний комплект нагород

Збірна України піднялася на друге місце медального заліку після четвертого змагального дня Паралімпіади-2018 року в Пхьончхані. Про це свідчать дані на сайті змагань.

Так, українські спортсмени здобули дві золотих нагороди, дві срібних та дві бронзових медалі.

Шість медалей Паралімпіади-2018 – такий здобуток українських біатлоністів за сьогоднішній змагальний день! Це два...

Опубліковано UA:БІАТЛОН 13 березень 2018 р.

Четверту нагороду найвищого ґатунку приніс нашій команді Тарас Радь, перемігши у змаганнях біатлоністів з ураженням опорно-рухового апарату. Також чемпіонкою Паралімпіади стала українка Оксана Шишкова, яка виграла золото в біатлоні серед спортсменок із вадами зору.

Паралімпіада-2018: Україна піднялася на другу сходинку у медальному залікуФото: Шишкова принесла Україні п'яте золото (twitter.com/ParaNordic)

Олександр Казик завоював срібло в гонці на 12,5 км серед спортсменів з вадами зору. Третім фінішував Юрій Уткін, який випередив іншого українця Віталія Лук'яненка на 0,4 секунди.

У гонці на 12,5 км стоячи срібну медаль виграв Ігор Рептюх, який програв золотому медалістові 6,7 секунди. Людмила Ляшенко показала 3 результат у гонці на 10 км стоячи.

Наразі у скарбничці української збірної 15 медалей Паралімпіади - 5 золотих, 4 срібні та 6 бронзових.

Паралімпіада-2018: Україна піднялася на другу сходинку у медальному залікуМедальний залік за станом на 13 березня

Нагадаємо, раніше Ігор Рептюх завоював третю золоту медаль для збірної України на XII Паралімпійських іграх в Пхенчхані, в Південній Кореї.