ua en ru

Парад на День незалежності: відео репетиції

Парад на День незалежності: відео репетиції Фото: репетиція параду на День незалежності

Понад 200 військовослужбовців відрепетирували парад на аеродромі

У четвер, 4 серпня, пройшла репетиція параду до Дня незалежності України, де буде представлено більше 200 одиниць військової техніки, повідомляє прес-служба Міноборони України.

А у четвер, 4 серпня, під Києвом на аеродромі ДП "Антонов" відбулася репетиція виступу військового параду на День незалежності, який святкуватимуть 24 серпня. Про це повідомляє прес-служба Національної гвардії України.

У репетиції Маршу Незалежності взяли участь понад 200 одиниць військової техніки.

Раніше президент Петро Порошенко заявляв про те, що в параді на День незалежності не буде приймати участь техніка із зони АТО.

Планують провести ще шість репетицій параду на День незалежності.

Відзначимо, що в параді крім військової техніки візьмуть участь зведені колони Збройних Сил, Національної гвардії, Держприкордонслужби.

Цікаві факти про парад на День незалежності

За 25 років незалежної України це буде сьомий парад військової техніки на День незалежності (1998, 1999, 2001, 2008, 2009, 2014).

Після проголошення Незалежності України перший військовий парад пройшов на Хрещатику 24 серпня 1994 року. Наступний - в 1998 році.

наймасовішим став парад на День незалежності 2001 року. По головній вулиці країни пройшли 18 підрозділів, 173 одиниці техніки, 1450 чоловік особового складу. Також паради пройшли у Львові, Вінниці, Одесі, Чернігові, Севастополі.

У 2011 році міністр оборони попросив на проведення військових парадів у Києві, Керчі, Севастополі 200 мільйонів гривень і ще 71 мільйон на паливно-мастильні матеріали. Тоді, президент Віктор Янукович вирішив паради скасувати.