ua en ru

Папа римський закликав журналістів боротися з "фейковий новинами"

Папа римський закликав журналістів боротися з "фейковий новинами" Фото: Папа Римський Франциск (vatican.va)

Франциск порівняв "фейковий новини" з вірусом

Папа римський Франциск закликав співробітників ЗМІ посилити протидію "фейковий новин". Про це він сказав під час спілкування з журналістами, передає Deutsche Welle.

"Не дивлячись на недовговічність новин, в безодні сенсаційної преси не можна забувати, що в центрі новини стоїть конкретна людина", - повідомив понтифік в середу, 24 січня, в своєму посланні, приуроченому до Всесвітнього дня соціальних комунікацій.

Говорячи про відповідальність журналістів при поширенні інформації, він назвав фальсифіковані новинні повідомлення "небезпечним спокусою". За словами глави католицької церкви, "фейковий новини" часто поширюються так само стрімко, "як вірус, який дуже важко стримати".

Підкріплюючи свою думку про згубний вплив брехливої ​​інформації на поширює її людини, Франциск привів цитату з "Братів Карамазових" Федора Достоєвського: "бреше самому собі і власну брехню свою слухає до того доходить, що вже ніякої правди ні в собі, ні кругом не розрізняє, а отже, входить в неповагу і до себе і до інших і доходить зовсім до свинства в пороках своїх, а все від безперервної брехні і людям і собі самому ".

Нагадаємо, раніше президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп склав рейтинг з 10 новин в засобах масової інформації, в яких, на його думку, оприлюднена неправдиву інформацію. Рейтинг "фейковий новин", як їх сам називає Трамп, був опублікований на сайті Республіканської партії.