ua en ru

Папа Римський звернувся до сицилійської мафії

Папа Римський звернувся до сицилійської мафії Фото: Папа Франциск (flickr.com/catholicism)

Франциск відвідав Палермо, де закликав мафію відмовитись від злочинів

Папа Римський Франциск відвідав Сицилію, де виступив зі зверненням до членів мафії. Зокрема, він закликав мафіозі відмовитися від злочинів та насилля, передає BBC.

У промові до мафії він використав звернення "дорогі брати і сестри". Послухати проповідь в портовому районі сицилійської столиці Палермо зібралися 80 тисяч людей.

Папа Франциск сказав, що багато хто з членів мафії ходять до церкви і відкрито демонструють свою релігійність.

"Не можна вірити в Бога і бути мафіозі одночасно", - цитує ВВС слова Франциска.

Франциск прибув до столиці Сицилії - Палермо - задля вшанування пам'яті отця Джузеппе "Піно" Пулізі. Він помер від рук мафії у 1993 році після того, як отець вступив у відкрите протистояння з організованою злочинністю, яка контролювала місто. У 2013 році Джузеппе Пулізі зарахували до блаженних мучеників.

"Мафія не живе по-християнськи, бо своїм способом життя йде проти Бога і грішить. Я говорю членам мафії: змінюйтеся, брати і сестри! Досить думати про себе і про свої гроші. Зверніться до істинного Бога, до Ісуса Христа, дорогі брати і сестри", - сказав понтифік на проповіді.

Зазначимо, вбивство Джузеппе "Піно" Пулізі, який викривав організовану злочинність у своїх проповідях, замовили місцеві боси мафії Філіппо і Джузеппе Гравіано. Шістьох організаторів та виконавців вбивства визнали винними у 1998 році. Майже всі вони отримали довічні терміни.

Нагадаємо, 5 серпня 2018 року стало відомо, що у місті Марбелья в Іспанії затримали трьох кримінальних авторитетів, серед яких є двоє представників грузинських кланів. Затримання відбулося, коли лідери мафіозних угруповань обговорювали плани вбивства одного з членів ворожого клану. Серед учасників "сходки" були два представники грузинських кланів, які в останні роки координували дії вихідців з РФ.