ua en ru

Папа Римський Франциск починає візит до Бразилії

Папа Римський Франциск подякував паломникам, присутнім на площі Святого Петра в Римі, за добрі побажання напередодні його поїздки в Ріо-де-Жанейро. Це буде перший закордонний візит понтифіка з моменту обрання на Святий престол. Папа Франциск, аргентинець за походженням, став першим Папою Римським, що народився в Латинській Америці.

Папа Римський Франциск подякував паломникам, присутнім на площі Святого Петра в Римі, за добрі побажання напередодні його поїздки в Ріо-де-Жанейро. Це буде перший закордонний візит понтифіка з моменту обрання на Святий престол, передає ВВС. Папа Франциск, аргентинець за походженням, став першим Папою Римським, що народився в Латинській Америці.

Понтифік сьогодні відправляється Бразилію і проведе тут тиждень. У Ріо-де-Жанейро він відвідає молодіжний католицький фестиваль і візьме участь у святкуванні Міжнародного дня молоді. Тисячі паломників почують звернення Франциска на знаменитому пляжі Копакабана. Також в програмі візиту відвідини базиліки в Сан-Паулу і відвідини трущоб в передмістях Ріо-де-Жанейро.

Особливо наголошується, що в ході свого візиту Франциск вирішив не користуватися броньованим папамобілем. Втім, він йому і не потрібний. За повідомленням бразильської влади, забезпечувати безпеку Франциска будуть 10 тис. поліцейських і 14 тис. військовослужбовців. Близько 100 наглядових станцій відстежуватимуть пересування Папи Римського і натовпу, що оточує його. Очікується, що поїздка понтифіка допоможе привернути увагу населення країни до релігії.

Читайте також: Папа Римський дозволив канонізацію Іоанна Павла II

Попереднім крупним місіонерським ходом Папи Франциска був дозвіл на канонізацію Іоанна Павла ІІ. Іоанн Павло II (у миру - Кароль Йозеф Войтила, що народився в Польщі в 1920 р.) був предстоятелем Римсько-католицької церкви з 1978 р. до своєї смерті 2 квітня 2005 р. Папа Іоанн Павло II був дуже шанований у католицькому світі, на його похоронах в 2005 р. віруючі кричали: "Santo Subito!" ("Святий вже зараз!"), що, за деякими даними, послужило підставою для Папи Бенедикта XVI почати процес беатифікації Іоанна Павла II майже відразу після його смерті.