ua en ru

ПАТ "Сумигаз" долучилося до системи електронних закупівель ProZorro

З 1 серпня ПАТ "Сумигаз" з власної ініціативи запускає в електронному вигляді перші тендери в системі ProZorro. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Програмний комплекс Prozorro дозволяє ПАТ "Сумигаз" автоматизовано визначати постачальників товарів, робіт, послуг та забезпечує процедуру відкритих закупівель. Перевагою відкритості є те, що кожен постачальник може прийняти участь у тендері, слідкувати за критеріями відбору, будь хто може зайти на майданчик та проконтролювати процедури закупівель. Система дозволяє проводити закупівлі на електронному аукціоні, зазначає прес-служба.

"На сьогодні наша мета – забезпечити процес прозорого проведення закупівель. Незважаючи на те, що законодавством про закупівлі не регулюються витрати газорозподільних компаній, у товаристві прийняли рішення долучитись до ProZorro. Використання цієї системи допомагає отримувати максимальну кількість пропозицій від постачальників й дає змогу обрати найбільш вигідні умови закупівель, що значно зменшує витрати", – прокоментувала фінансовий директор ПАТ "Сумигаз" Світлана Рибальченко.

Для проведення електронних закупівель у ПАТ "Сумигаз" обрали торгівельний майданчик E-TENDER, яким уже користуються низка органів державної влади – а саме Міністерство оборони, НБУ, Держрезерв та інші.