ua en ru

ПАТ "Сумигаз" повірило понад 22 тисячі лічильників газу

ПАТ "Сумигаз" повірило понад 22 тисячі лічильників газу

Повірка засвідчує коректність роботи лічильників

У першому півріччі ПАТ "Сумигаз" спільно з представниками державного підприємства "Сумистандартметрологія" безкоштовно повірили понад 22 тисячі побутових лічильників. За результатами перевірки роботи приладів виявили 80 фактів втручань, повідомляє прес-служба "Сумигазу".

"Повірка засвідчує коректність роботи лічильників. Адже з часом вони виходять з ладу, через забруднення виникають понаднормові похибки показань, які значно відрізняються від фактичного споживання. Так, з початку 2017 року через порушення метрологічних характеристик приблизно 30% від повірених лічильників потребували ремонту або заміни", – сказав головний метролог ПАТ "Сумигаз" Дмитро Голубченко.

Проте, у компанії заявили про випадки, коли споживачі не допускають фахівців компанії до зняття газового лічильника на повірку.

Для споживачів, які перешкоджають своєчасній повірці лічильника, згідно нормативних документів використовується спеціальна методика нарахування за спожитий газ. У такому випадку значно зростають платежі за газ, повідомили у прес-службі.

Також під час зняття приладів для перевірки у лабораторії виявляються факти втручання в роботу лічильників. Від початку року в Сумській області виявили 80 порушень, пов’язаних із несанкціонованим відбором природного газу шляхом пошкоджень лічильників. За фактами втручань споживачі завдали ПАТ "Сумигаз" 870 тисяч гривень збитків.