ua en ru

ПАТ "Івано-Франківськгаз за 10 місяців безкоштовно повірило понад 30 тис. лічильників газу

ПАТ "Івано-Франківськгаз за 10 місяців безкоштовно повірило понад 30 тис. лічильників газу ПАТ "Івано-Франківськгаз за 10 місяців безкоштовно повірило понад 30 тис. лічильників газу

З початку року ПАТ "Івано-Франківськгаз" спільно з ДП "Івано-Франківськстандартметрологія" безкоштовно повірили 31,2 тис. побутових лічильників і виявили 105 фактів втручання в роботу приладів обліку, повідомляє прес-служба компанії.

Повірка лічильників здійснюється в сервісних центрах ПАТ "Івано-Франківськгаз" представниками Держспоживстандарту, але демонтаж і монтаж лічильника здійснюється виключно працівниками газового господарства.

"Для споживача періодична повірка проводиться безкоштовно, незалежно від форми власності приладу. Під час перевірки приладу нарахування за спожитий газ здійснюється за середніми показниками обсягів споживання, у відповідності з показниками аналогічного періоду минулого року", - розповідає головний метролог ПАТ "Івано-Франківськгаз" Олег Кашуба.

Якщо за результатами перевірки в лічильнику не виявлено ніяких порушень, то прилад вважається справним і повертається споживачу, якщо ж прилад обліку визнано непридатним, споживачу необхідно звернутися в газове господарство для вирішення питання щодо його зміни.