ua en ru

ПАТ "Харківміськгаз" підготував газопроводи до опалювального періоду

ПАТ "Харківміськгаз" підготував газопроводи до опалювального періоду Фото: газова труба (vl.104.ua)

На сьогоднішній день на території Харкова немає газопроводів в аварійному і непридатному стані

Фахівці ПАТ "Харківміськгаз" перевірили на придатність близько 1 тисячі кілометрів газопроводів, капітально відремонтували 5 газорозподільних пунктів, 2 газових колодязя і відновили 50 метрів ізоляційного покриття газопроводів. Про це повідомляє прес-служба компанії.

ПАТ "Харківміськгаз" виконав усі заплановані заходи з підготовки газорозподільних мереж до осінньо-зимового періоду у встановлені терміни. На сьогоднішній день на території Харкова немає газопроводів в аварійному і непридатному стані.

"У період з травня по вересень наше підприємство традиційно проводить ремонтні та профілактичні роботи для забезпечення безперебійного газопостачання жителів міста Харкова, - каже головний інженер ПАТ "Харківміськгаз" Андрій Макаренко. - Своєчасна підготовка до періоду максимальних навантажень дозволяє знизити можливість виникнення аварійних ситуацій під час опалювального сезону".

За 9 місяців поточного року перевірено справність газових мереж і приладів в 140 тисяч домогосподарств. Фахівцями ПАТ "Харківміськгаз" усунені несправності 2 тисячі димовентканалів і близько 300 порушень правил безпеки користування газом.

Також напередодні опалювального сезону ПАТ "Харківміськгаз" посилена інформаційно-роз'яснювальна робота зі споживачами про безпеку використання газу в побуті. Починаючи з 1 жовтня проводиться місячник безпеки шляхом розповсюдження листівок, брошур, розміщення публікацій у ЗМІ та проведення лекцій в навчальних закладах про правила безпеки використання газу в побуті.