ua en ru

ПАТ "Харківміськгаз" за рік підключив до газових мереж 150 нових газопроводів

ПАТ "Харківміськгаз" за рік підключив до газових мереж 150 нових газопроводів Фото: газ (vl.104.ua)

Нова процедура приєднання до газових мереж почала діяти в Україні з 1 січня 2013 року

В поточному році ПАТ "Харківміськгаз" приєднав до газових мереж 150 нових газопроводів. Серед них - 12 багатоквартирних будинків, 114 домоволодінь та 24 підприємства. Газові мережі Харкова стали довшими на 4 тис. км. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Спрощена процедура приєднання сприяє збільшенню нових споживачів природного газу. У минулому році Центр обслуговування клієнтів ПАТ "Харківміськгаз" прийняв 210 заяв на приєднання з подальшою видачею техумов. Укладено 150 договорів на приєднання нових газопроводів до газових мереж.

"Достатньо подати заявку на виконання робіт і надати необхідні документи. Далі менеджер відстежує хід виконання робіт, інформує замовника на всіх етапах підготовки аж до складання технічної документації в архів", - говорить начальник управління клієнтського сервісу ПАТ "Харківміськгаз" Світлана Андрєєва.

Нова процедура приєднання до газових мереж почала діяти в Україні з 1 січня 2013 року. Основною перевагою є скорочення термінів та спрощення порядку підключення до газових мереж. Так як в нього входить повний комплекс робіт первинної газифікації - починаючи з видачі техумов і закінчуючи пуском газу.

Вартість робіт стандартного приєднання встановлюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг. З 1 січня 2018 року Постановою НКРЕКП № 1590 затверджено нові ставки.

Для Харкова розмір складає від 10,5 тис. гривень до 15,6 тис. гривень (без ПДВ) в залежності від типорозміру лічильника. Про те, як приєднатися до системи газопостачання, можна дізнатися на офіційному сайті ПАТ "Харківміськгаз" соответствующем розділі.