ua en ru

ПАТ "Харківгаз" зафіксувало 250 випадків незаконного користування газом

З початку 2016 року ПАТ "Харківгаз" було зафіксовано понад 250 випадків незаконного використання газу споживачами Харківської області. За останні 2 тижні вже 20 таких випадків, повідомляє прес-служба компанії.

Наголошується, що незаконно використовують газ не тільки жителі області, а й промислові підприємства. Так, у квітні поточного року крадіжку природного газу було зафіксовано цегельним заводом одного з районів Харківської області, який багато років вважався відключеним.

"Законною альтернативою зменшення витрат на оплату за природний газ є субсидія. Ми завжди пропонуємо нашим клієнтам скористатися саме цим шляхом", - повідомив комерційний директор ПАТ "Харківгаз" Юрій Маслюк.

Прес-служба зазначає, що приховані втручання у систему газопостачання призводять до мільйонних збитків державним, створюють загрозу для споживачів і їх сусідів.

"В минулому році збитки від незаконного використання газу склали понад 10 млн. грн. Це кошти, які своєчасно не надійшли в бюджет, не були спрямовані на придбання стратегічно важливого для України енергоресурсу. Тому ПАТ "Харківгаз" сподівається на допомогу громадськості та органів влади в боротьбі зі злодіями", - зазначив Юрій Маслюк.