ua en ru

ПАТ "Дніпропетровськгаз" планує збільшення інвестицій в модернізацію газових мереж

ПАТ "Дніпропетровськгаз" планує збільшення інвестицій в модернізацію газових мереж Фото: газорозподільчі мережі (прес-служба)

В останні роки фахівцями компанії використовуються сучасні матеріали і обладнання, новітні методи і технології

Протягом останніх 6 років компанія ПАТ "Дніпропетровськгаз" інвестувала в модернізацію систем газопостачання близько 85 млн гривень, що перевищує обсяг фінансування 2006-2011 років більш ніж в три рази. Про це повідомляє прес-служба компанії.

За період з 2012 по 2017 фахівцями газової компанії замінено 53 км газопроводів, реконструйовано 446 газорозподільних, шафових регуляторних пунктів і домових регуляторів тиску, встановлено близько 200 систем телеметрії в ГРП та ШРП, 7225 засобів дистанційної передачі показань лічильників газу та 1292 кошти електрохімзахисту газопроводів.

"У 2017 році вперше на території Дніпропетровської області у р. Павлоград були проведені роботи по заміні аварійної ділянки газопроводу низького тиску, прокладеного в зоні міської забудови, методом безтраншейного руйнування. Виконання робіт проходить без риття траншеї та руйнування дорожнього полотна, нова труба з поліетилену прокладається по старому каналу. Завдяки високій швидкості прокладки трубопроводу газопостачання багатоповерхових будинків припинявся лише на 1 добу. Також слід відзначити відносно низьку собівартість роботи і можливість збільшення пропускної здатності газопроводу", - зазначив технічний директор ПАТ "Дніпропетровськгаз" Сергій Бачурін.

В останні роки фахівцями компанії використовуються сучасні матеріали і обладнання, новітні методи і технології. Наприклад, застосування поліетиленових газопроводів дозволяє в 2 рази збільшити термін експлуатації, виключити витрати на антикорозійний захист і відновлення ізоляційного покриття, а використання регуляторів імпортного виробництва дозволяє підвищити надійність і зменшити витрати на їх експлуатацію.

ПАТ "Дніпропетровськгаз" розробив та представив на затвердження НКРЕКП Плани розвитку ГРМ протягом 2018-2027 років на загальну суму понад 2,2 млрд гривень. У разі перегляду тарифу у бік збільшення та його затвердження державним регулятором, це підвищить рівень надійності газопроводів, дозволить утримувати їх в належному стані, надавати клієнтам якісні послуги і створювати нові сервіси.