ua en ru

ПАТ "Дніпрогаз" за 9 місяців безкоштовно перевірило 7,5 тис. лічильників газу

ПАТ "Дніпрогаз" за 9 місяців безкоштовно перевірило 7,5 тис. лічильників газу ПАТ "Дніпрогаз" за 9 місяців безкоштовно перевірило 7,5 тис. лічильників газу

Під час повірок представники ДП «Дніпростандартметрологія» зафіксували 83 факти втручань у роботу лічильників газу, до яких причетні клієнти ПАТ «Дніпрогаз». У зв’язку з неправомірними діями споживачів газу державі завдано збитків на суму майже 206 тис. грн, повідомляє прес-служба "Дніпрогазу".

Всього за підсумками третього кварталу поточного року спеціалісти компанії виконали понад 7,5 тис. безкоштовних планових та близько 100 позапланових повірок лічильників газу. Планові повірки лічильників передбачені нормами чинного законодавства і спрямовані на забезпечення достовірного обліку газу та здійснення коректних нарахувань за його використання, запевняють у компанії.

«За терміном повірки лічильників газу повинні стежити як представники газової компанії, так і споживачі, адже справність приладів обліку гарантує оплату лише за фактично використаний газ, - зазначає Голова правління ПАТ «Дніпрогаз» Світлана Пікінер. – Слід зазначити, що до некоректної роботи лічильників газу можуть призвести як зовнішнє втручання, так і неналежні умови".