ua en ru

ПАТ "Чернівцігаз" заявляє про загрозу зриву опалювального сезону через борги ТКЕ

ПАТ "Чернівцігаз" заявляє про загрозу зриву опалювального сезону через борги ТКЕ Станом на початок вересня сума заборгованості ТКЕ перед газовиками сягає 5 млн 400 тис. грн

Станом на початок вересня 2016 року борг МКП "Чернівцітеплокомуненерго" перед ПАТ "Чернівцігаз" нараховує 5 мільйонів 400 тисяч гривень. Заборгованість тепловиків унеможливлює підключення об’єктів теплокомуненерго до системи газопостачання на опалювальний період 2016-2017 років, заявили у прес-службі компанії.

"Ситуація, що склалась, призвела до неможливості повноцінного обслуговування систем газопостачання та ймовірно стане причиною зриву нового опалювального сезону", - заявили в компанії.

За даними прес-служби, станом на початок вересня сума заборгованості теплокомуненерго перед газовиками сягає 5 мільйонів 400 тисяч гривень.

"Тарифні надходження від здійснюваної нами ліцензійної діяльності з розподілу природного газу є фактично єдиним джерелом фінансування витрат підприємства. Від цих надходжень залежить можливість закуповувати необхідні для обслуговування газопроводів матеріали, здійснювати ремонтні роботи, виконувати аварійні заявки та, в решті-решт, виплачувати заробітну плату працівникам компанії. Сьогодні в нас вичерпані всі резерви і ми досить песимістично дивимось на перспективи входження в опалювальний сезон" - зазначив голова правління ПАТ "Чернівцігаз" Віктор Горда.

У прес-службі зазначили, що у випадку, якщо ситуація із заборгованістю не буде вирішена в найкоротший період, підключення об’єктів ТКЕ до системи газопостачання буде неможливим.