ua en ru

Палестинці хочуть мати державу, щоб продовжити конфлікт із Ізраїлем, – Беньямін Нетаньяху

В інтерв'ю американському телеканалу NBC прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що палестинці намагаються отримати свою державу не для досягнення миру, а щоб продовжити конфлікт із Ізраїлем. Про це повідомляє радіо "Свобода".
"Гадаю, що палестинці намагаються уникнути переговорів. Вони намагаються отримати державність, щоб продовжити конфлікт із Ізраїлем, а не для того, щоб припинити його. Вони намагаються обійти переговори, звертаючись безпосередньо до ООН, де вони розраховують отримати автоматично більшість голосів Генеральної асамблеї, і в такий спосіб отримати державу. Це шкода, бо єдиний спосіб забезпечити мир - це шлях переговорів між сторонами", - заявив він.
У п'ятницю, 23 вересня, голова Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас звернувся до Організації Об'єднаних Націй із проханням прийняти Палестину до складу ООН на правах незалежної держави.
"Близькосхідний квартет", до якого входять представники США, Євросоюзу, Росії та ООН, закликав ізраїльтян та палестинців до швидкого повернення за стіл переговорів для укладення мирної угоди.
Проте, виступаючи на Західному березі Йордану у Рамаллі у неділю, Аббас заявив, що переговори з ізраїльтянами не будуть відновлені доти, доки не зупиниться будівництво в єврейських поселеннях на території Західного берега.
Ізраїльська влада заявляє, що передумова припинення будівництва поселень є неприйнятною.