ua en ru

Палестинська ракета потрапила в житловий будинок в ізраїльському місті Ашкелон, є поранені

В результаті обстрілу з боку сектора Газа в дах чотириповерхового житлового будинку в ізраїльському м. Ашкелоні потрапила палестинська ракета, передає Associated Press. Повідомляється, що дві людини отримали осколкові поранення. За повідомленнями лікарів, їхньому життю нічого не загрожує. Ще одна ракета приземлилася поряд з житловим будинком, пошкодивши припарковані поруч автомобілі, решта були перехоплені системою "Залізний купол".

Нагадаємо, 14 листопада 2012 р. ударом ізраїльської авіації у секторі Газа був убитий лідер угруповання "Бригади Ізеддіна аль-Касама" (бойового крила "Хамас") Ахмад аль-Джабарі. На це бойовики відповіли масованим ракетним ударом по ізраїльській території, в тому числі під обстріл потрапив Тель-Авів, але ракети були перехоплені системою протиракетної оборони "Залізний купол". Після цього командування Армії оборони Ізраїлю оголосило про початок спецоперації "Хмарний стовп". Всього в ході останньої хвилі конфлікту загинули не менше 42 людей.

"Хамас" ("Ісламський рух опору") - правлячий в секторі Газа (з 2007 р.) палестинський ісламістський рух і політична партія. "Хамас" визнаний терористичною організацією Євросоюзом, Ізраїлем, Канадою, США і Японією, а також заборонений в Йорданії. В Австралії та Великобританії терористичним визнають тільки військове крило "Хамас".

Читайте також: Ізраїль заявляє, що збив ракету, випущену по Тель-Авіву