ua en ru

Палестинська Автономія 20 вересня подасть запит в ООН про визнання своєї незалежності

Керівництво Палестинської Автономії (ПА) має намір 20 вересня ц.р., в ході засідання Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй (ООН), подати запит про визнання її незалежності з боку міжнародного співтовариства.

"Лідер ПА Махмуд Аббас озвучить заяву, адресовану генеральному секретарю Пан Гі Муну і представникам країн, під час відкриття 66 сесії ООН", - цитує Press TV слова міністра закордонних справ ПА Ріяда аль-Малікі. Він також зазначив, що генеральний секретар ООН вже висловив готовність особисто клопотати про це на засіданні ради безпеки ООН. Впевненості палестинської сторони додає той факт, що під час оголошення заяви Ліван буде головуючою країною.

Нагадаємо, заява про наміри домагатися визнання ПА як незалежної держави, в яку входять Сектор Газа, Західний Берег р.Йордан і арабські території Палестини, прозвучали в травні ц.р. після того, як представники ФАТХ"і "Хамас" підписали угоду про об'єднання. Якщо визнання відбудеться, даний факт істотно ускладнить становище ізраїльських поселень на територіях, що не входили до складу єврейської держави до 1967 р.