ua en ru

Палата представників США схвалила оборонний бюджет держави на 2014 р. у розмірі 638 млрд дол

Палата представників конгресу США схвалила оборонний бюджет країни на 2014 р. у розмірі 638 млрд дол На підтримку відповідного законопроекту було подано 315 голосів, у той час як противники зуміли мобілізувати лише 108 конгресменів, передає Associated Press.

Новий оборонний бюджет забороняє витрату коштів Пентагону і Національного агентства з безпеки атомної енергії на реалізацію договорів про стратегічні наступальні озброєння СНО-3, підписаних між США і Росією в 2010 р. Відзначимо, що в даний час більшістю в нижній палаті конгресу володіють опозиційні республіканці.

Конгресмени спеціальним голосуванням також заборонили закриття центру в Гуантанамо і переведення його в'язнів у Ємен до 31 грудня 2014 р.

Для реалізації положень бюджету, схваленого палатою представників, їх повинні також схвалити в Сенаті, де більшість належить демократам. Окремий законопроект сенату з питань військового бюджету передбачає виділення на оборону США на 13 млрд дол менше коштів, ніж 638 млрд дол, запропонованих нижньою палатою конгресу.