ua en ru

У Пакистані правоохоронці заарештували зятя екс-прем’єра за підозрою у корупції

У Пакистані правоохоронці заарештували зятя екс-прем’єра за підозрою у корупції Фото: Наваз Шаріф (flickr.com-dfid)

Очікується, що сьогодні висунуть звинувачення у корупції самому екс-прем'єру

Антикорупційні правоохоронні органи Пакистану заарештували Мухаммада Сафдара - зятя колишнього прем’єр-міністра Наваза Шаріфа через порушені проти нього справи про корупцію. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що Сафдара 9 жовтня затримали в аеропорту Ісламабада після прибуття із Лондона.

Вказано, що арешт відбувся за кілька годин до того, як підозрюваний і його дружина Маріям постали перед антикорупційним судом. Жінку силовики не затримували, вона потім сама прибула до суду.

Так, самому екс-прем'єру висунуть звинувачення у корупції 9 жовтня, після того, як 2 жовтня суд відклав обвинувальний висновок на тиждень.

Повідомляється, що Шаріф, його донька, зять і двоє синів звинувачуються у корупції після витоку так званих "панамських документів". Відповідно до документації, Шаріф і деякі члени його родини мають офшорні компанії, зареєстровані за кордоном. Екс-чиновник, який пішов з посади прем’єра у липні, заперечує будь-яку свою провину.

Нагадаємо, у Пакистані антитерористичний суд виправдав п'ятьох обвинувачених у вбивстві прем'єр-міністра Беназіра Бхутто, які ймовірно пов'язані з пакистанським відділенням руху "Талібан".