ua en ru

У Пакистані суд виправдав обвинувачених у замаху на екс-прем'єра

У Пакистані суд виправдав обвинувачених у замаху на екс-прем'єра Фото: Пакистан (pixabay)

Беназір Бхутто застрелили в 2007 році під час мітингу

У Пакистані антитерористичний суд виправдав п'ятьох обвинувачених у вбивстві прем'єр-міністра Беназір Бхутто, які, ймовірно, пов'язані з пакистанським відділенням руху "Талібан". Про це повідомляє Reuters.

Крім того, суд оголосив колишнього президента Пакистану Первеза Мушаррафа, який проходив по справі про вбивство Бхутто в якості обвинуваченого, особою, що ховається від правосуддя, уточнює агентство.

Зазначено, що майно Мушаррафа, який проживає зараз в ОАЕ, конфіскується.

Згідно з інформацією видання, Беназір Бхутто двічі була прем'єр-міністром Пакистану. Перший раз вона зайняла цей пост в 1988 році, в 1993 році її переобрали. У 1996 році її уряд було розпущено. Їй висунули звинувачення у фінансових махінаціях та організації замовних вбивств. Бхутто іммігрувала з Пакистану в Дубай, а потім переїхала в Лондон.

У жовтні 2007 року Беназір Бхутто повернулася на батьківщину, уклавши угоду з президентом країни Первезом Мушаррафом про зняття з нього звинувачень у корупції.

Зазначено, що в грудні того ж року під час мітингу в місті Равалпінді її застрелили. Після пострілу в неї терорист-смертник привів в дію вибуховий пристрій. В результаті теракту загинули понад 20 людей, сама Бхутто померла від ран у лікарні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України повідомила, що за фактом замаху на президента України Петра Порошенка розслідуються дві кримінальні провадження.