ua en ru

Падіння літака в РФ: Ан-148 міг зіткнутися з поштовим вертольотом

Падіння літака в РФ: Ан-148 міг зіткнутися з поштовим вертольотом Фото: літак Ан-148 (facebook.com SaratovMyAirlines)

З'явилися перші версії причин авіакатастрофи в Підмосков'ї

Пасажирський літак Ан-148 "Саратовських авіаліній", що зазнав аварії в російському Підмосков'ї, міг зіткнутися з поштовим вертольотом на зльоті. Про це повідомляє "Meduza".

Зокрема зазначено, що неподалік від місця падіння літака в Раменському районі знайдено уламки іншого повітряного судна. Повідомляється, що цим повітряним судном був гелікоптер. Не виключено, що він міг зіткнутися з Ан-148 у повітрі, що й стало причиною авіакатастрофи.

Ще однією можливою причиною катастрофи літака Ан-148 "Саратовских авіаліній" називають погодні умови, а також помилку екіпажу.

"Погодні умови, помилка екіпажу, а також технесправність могли стати причиною катастрофи Ан-148 у Московській області", - повідомили в екстрених службах РФ.

Водночас Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом аварії літака Ан-148 в Підмосков'ї, зокрема за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 263 КК РФ (Порушення правил безпеки руху та експлуатації повітряного транспорту, що спричинило по необережності смерть двох або більше осіб).

Наразі на місці катастрофи літака вже знайдено фрагменти щонаймненше 50 тіл. На борту повітряного судна перебувало 65 пасажирів і шість членів екіпажу, шансів вижити у них не було.

Нагадаємо, літак розбився вдень 11 лютого 2018 року, впавши через кілька хвилин після вильоту з аеропорту Домодєдово. Лайнер прямував із Москви в Орськ.