ua en ru

У Росії розбився пасажирський літак

У Росії розбився пасажирський літак

На борту знаходилося 71 осіб - 65 пасажирів і шість членів екіпажу

У Росії пасажирський літак "Саратовских авіаліній" розбився після вильоту з підмосковного "Домодєдово" в Орськ. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Уламки літака виявлені в Раменському районі Підмосков'я.

У Росії розбився пасажирський літак

Літак Ан-148 зник з радарів відразу після зльоту з аеропорту Домодєдово. Він прямував за маршрутом Москва-Орськ. До місця направлені рятувальники і бригади швидкої допомоги.

Передбачається, що літак розбився в районі села Аргуново. Джерела ЗМІ повідомляють, що шансів вижити у членів екіпажу і пасажирів не було.

На борту знаходилося 71 осіб - 65 пасажирів і шість членів екіпажу.

Внаслідок аварії літака "Саратовских авіаліній" в Росії ніхто не вижив. Офіційні особи підтвердили, що на борту знаходилися більше 60 осіб. Міністерство транспорту Росії розглядає всі версії: від технічних неполадок до погодних умов. Як уточнили в МНС, літак впав не біля села Аргунове, а біля села Степанівське.

Пасажирський літак Ан-148 "Саратовских авіаліній" міг зіткнутися з поштовим вертольотом на зльоті. Так, неподалік від місця падіння літака в Раменському районі знайдені уламки іншого повітряного судна. Цим повітряним судном був вертоліт. Не виключено, що він міг зіткнутися з Ан-148 в повітрі, що і стало причиною авіакатастрофи.

Ще однією можливою причиною авіакатастрофи називають погодні умови, а також помилки екіпажу.

"Погодні умови, помилка екіпажу, а також технесправність могли стати причиною катастрофи Ан-148 в Московській області", - повідомили в екстрених службах РФ.

У той же час Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за фактом аварії літака Ан-148 в Підмосков'ї, зокрема, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху і експлуатації повітряного транспорту, що призвело з необережності смерть двох або більше осіб). Зараз на місці аварії літака вже знайдено фрагменти щонайменше 50 тіл. Всього на борту повітряного судна перебували 65 пасажирів і шість членів екіпажу.

У Росії розбився пасажирський літакУ Росії розбився пасажирський літак

Фото: список пасажирів літака Ан-148 (www.ural56.ru)

17:00. Українські дипломати перевіряють інформацію щодо можливої наявності громадян України серед жертв авіакатастрофи в Росії. Про це заявив представник Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Василь Кирилич у своєму Twitter.

"Консул перевіряє інформацію щодо авіакатастрофи в РФ. Одержимо уточнені дані, повідомимо", - написав він у мікроблозі.

18:28. Громадян України не було на борту літака Ан-148, який сьогодні, 11 лютого, впав у Росії неподалік Москви. Про це повідомив дипломат Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич у Twitter. "За попередньою інформацією консула, громадян України не було на борту літака Ан-148, що зазнав катастрофи в Підмосков'ї", - повідомив Кирилич.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Японії розбився вертоліт, який вилетів в понеділок увечері з міста Тайдун в район острова ланню для надання медичної допомоги та виконання медичної евакуації.