ua en ru

П.Порошенко виступає за відкриття в Конго дипломатичної місії України.

Міністр закордонних справ України Петро Порошенко виступає за відкриття в Демократичній Республіці Конго дипломатичної місії України. Про це він заявив в ході зустрічі зі звільненими моряками судна Island of Luck, передає кореспондент рБК-Україна.

Міністр наголосив, що відкриття відповідної місії, окрім унеможливлення інцидентів з українськими моряками, також дасть новий поштовх співпраці України і країн Центральної Африки. Міністр нагадав, що планує відвідати Конго з робочим візитом.

"Деталі ми будемо обговорювати під час візиту, запрошення для здійснення візиту ми отримали в березні. Це не буде лише візит в ДРК. Ми вважаємо, що є величезний потенціал в країнах Центральної Африки, які сьогодні мають величезні можливості. Вони потребують товарів українського експорту. Є певні природні ресурси для того щоб забезпечити оплату експорту, де на жаль, дипломатична і державна присутність України не відбулась до цього часу", - зазначив він.

П.Порошенко також наголосив, що МЗС буде ініціювати законопроект із вдосконалення законодавства в сфері соціального захисту моряків, зокрема збільшення заробітної плати і страховки. Також міністр зазначив, що морякам судна Island of Luck найближчим часом буде виплачено власником судна всю заробітну плату.