ua en ru

Ми очікували зовсім іншого від реформ в Україні, - євродепутат

Ми очікували зовсім іншого від реформ в Україні, - євродепутат Фото: Пятрас Ауштрявічюс (austrevicius.lt)

У Європарламенті сподіваються, що Верховна рада ухвалить скасування положення про е-декларації 

Європейський парламент сподівався побачити в Україні більш позитивних прикладів прогресу реформ. Про це під час візиту до Києва у п'ятницю, 6 квітня, сказав один із делегатів комітету із закордонних справ Європарламенту, євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявічюс в інтерв'ю DW.

Зокрема, у Європарламенті сподіваються, що Верховна рада України все ж ухвалить скасування положення про е-декларації для громадських організацій.

"Це поганий подарунок до Великодня і поганий сигнал для всіх нас. Ми очікували зовсім іншого. Наша делегація приїхала для того, щоб ознайомитися із загальною ситуацією в країні, оскільки у комітеті у закордонних справах готується звіт щодо України, який комітету ухвалить у червні, а восени його буде винесено на голосування пленарної сесії Європарламенту. Тому ми хотіли побачити якомога більше позитивних прикладів прогресу реформ в Україні", - сказав Ауштрявічюс.

Що стосується е-декларування, то євродепутат висловив надію, що український парламент відкине у цьому питанні політичні ігри.

"Ми покладаємо надії на другу, третю спробу українського парламенту. І сподіваємося, що все-таки прогресивні сили у Верховній раді не гратимуть в ігри і поглянуть на майбутнє України серйозно, бо вимоги європейських інституцій лишатимуться незмінними. Зараз м’яч на боці Верховної ради, і я закликаю українських депутатів взяти це до уваги і зробити висновки", - сказав євродепутат.

Нагадаємо, що Верховна рада України на цьому пленарному тижні вже вдруге не змогла проголосувати за скасування е-декларацій для громадських організацій, які розслідують корупційні схеми. Тепер народні депутати зможуть повернутися до розгляду питання про скасування електронного декларування не раніше травня.