ua en ru

Відповіді однієї України недостатньо: Кулеба про блокування РФ Чорного та Азовського морів

Відповіді однієї України недостатньо: Кулеба про блокування РФ Чорного та Азовського морів Фото: глава МЗС України Дмитро Кулеба (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що відповіді на блокування Росією портів у Чорному та Азовському морях лише від однієї України буде недостатньо. Наразі країна підключає міжнародних партнерів, аби дати РФ скоординовані дії у відповідь.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави МЗС під час брифінгу.

"Ми одразу звернулися по лінії МЗС, проінформували про ці дії РФ генерального секретаря ООН, Європейський Союз, керівництво дружніх держав і розпочали двохсторонні консультації з чорноморськими країнами з метою вироблення спільних дій", - розповів Кулеба

Він зазначив, що Росія не повинна мати свободи маніпулювати темою "навчань", для того, щоб блокувати торгівельні шляхи в Чорному морі.

"Тому, що Чорне море і його безпека стосується кожного з нас, тому відповіді однієї України буде недостатньо. Ми підключили партнерів для того, щоб підготувати скоординовані дії у відповідь", - резюмував міністр.