ua en ru

Отунбаєва: Сьогоднішні вибори Президента Киргизії - останній шанс прихильників Бакіева повернуться у владу

Сьогоднішні президентські вибори в Киргизії - останній шанс прихильників колишнього Президента Курманбека Бакіева повернуться у владу. Таку заяву сьогодні зробила чинний Президент республіки Роза Отунбаєва під час голосування на своїй виборчій ділянці в Бішкеку, передає "Кабар".
За її словами, "бакієвці багато що вклали на ці вибори, представили свою концепцію реваншизму".
"Я думаю, в Киргизії належить зробити ще багато роботи для консолідації суспільства", - відзначила глава держави.
При цьому Отунбаєва спростувала мтвердження кандидата в Президенти Камчибека Ташиєва про застосування адміністративного ресурсу на виборах. "Говорити про адміністративний ресурс просто смішно", - відзначила вона.
Сьогодні в країні проходять вибори Президента - вперше з квітня 2010 р., коли був повалений попередній глава держави Бакіев. Після цього в нестабільній політичній обстановці, що склалася, на півдні країни відбулися міжетнічні зіткнення між киргизами і узбеками. В результаті, за офіційними даними, загинули 442 людини, близько 1,5 тис. отримали поранення.
Це вже шості за рахунком вибори глави киргизької держави за 20 років незалежності. На вищий пост в країні претендують 16 осіб. Отунбаєва як Президент перехідного періоду, згідно із законом, не могла висувати свою кандидатуру на цих виборах. Поріг явки виборців скасований, таким чином, вибори будуть визнані такими, що відбулися, незалежно від кількості тих, хто проголосував. Як очікується, попередні підсумки голосування будуть відомі 31 жовтня 2011 р.