ua en ru

Відсторонення керівництва ДФС могло бути не зовсім законним, - Хоменко

Є думки, що відсторонення прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком керівництва Державної фіскальної служби (ДФС) 24 лютого було не цілком законним, а отже, і всі наступні за цим рішення. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив тимчасово усунений перший заступник голови ДФС Володимир Хоменко.

"Сама комісія ( Комісія з розслідування фактів зловживань у ДФС, - Ред. ) називається: "з розслідування зловживань". Якщо було б прописано "можливих зловживань", то це було б правильне назву", - зазначив він.

Чиновник зазначив, що якщо у відомстві виявлені конкретні зловживання, їх необхідно передати в прокуратуру.

Також Хоменко повідомив, що поки не ознайомлений з попередніми результатами роботи комісії. "Нам сказали, що буде попередній акт, з яким нас і повинні ознайомити. Поки я його не поважаю, говорити про якісь попередні висновки недоцільно", - додав він.

За словами тимчасово відстороненого заступник ДФС, останній раз він був присутній на засіданні комісії у вівторок (10 березня, ред.) і питання комісії стосувалися безпосередньо професійної діяльності.

Як повідомлялося, результати розслідувань Комісії з розслідування фактів зловживань у ДФС будуть розглянуті 13 чи 16 березня.