ua en ru

Відставка уряду РФ: Путін запропонував Медведєву нову посаду

Відставка уряду РФ: Путін запропонував Медведєву нову посаду Фото: Володимир Путін і Дмитро Медведєв (з відкритих джерел)

Путін запропонував Медведєву посаду заступника голови Ради безпеки Росії

Президент Росії Володимир Путін після того, як прем'єр країни Дмитро Медведєв оголосив про відставку, вирішив ввести посаду заступника голови Ради безпеки Росії і запропонувати йому цю посаду. Про це повідомляють росЗМІ.

Путін сказав, що задоволений роботою російського Кабміну. За його словами, "чиновникам вдалося зробити не все, але це і не було можливо". Він також доручив їм виконувати свої обов'язки до формування нового складу уряду.

Раніше повідомлялося, що уряд РФ подав у відставку згідно зі статтею 117 Конституції.

Зазначимо, Дмитро Медведвев був на посаді прем'єра РФ 8 років. Він був головою уряду Російської Федерації з 8 травня 2012 року.

Нагадаємо, сьогодні російський президент виступив із щорічним посланням Федеральним зборам. Значну частину свого виступу він присвятив змінам в російській Конституції.

Зокрема, він заявив, що вимоги міжнародних договорів і рішення міжнародних органів можуть діяти тільки в тій частині, коли "вони не суперечать російській Конституції".

Відзначимо, ЄС і США неодноразового приймали рішення, які закликали Росію припинити агресію проти України, відпустити політв'язнів.