ua en ru

Негативний баланс іспанського Bankia збільшився до 4,2 млрд євро

Іспанський банк Bankia зробив неприємний сюрприз своїм акціонерам. Опубліковані іспанським фондом Fund for Orderly Bank Restructuring (FOBR) результати оцінки свідчать, що баланс проблемного банку виявився на рівні мінус 4,2 млрд євро, передає "Росія-24".

Не менш плачевна ситуація спостерігається і в материнській компанії BFA, баланс якої пішов у негативну зону на 10,4 млрд євро. В результаті, 350 тис. акціонерів, більшість яких - дрібні вкладники і пенсіонери, фактично втратили свої вкладення, після оприлюднення інформації вартість паперів банку впала на 20% до 0,55 євро.

Раніше банк заявляв про намір повернутися до прибутковості в наступному році після програми реструктуризації бізнесу, яка обійдеться банку скороченням 6 тис. робочих місць, а також списанням 50 млрд від вартості проблемних активів.

"Наші клієнти можуть бути абсолютно спокійні, тому що у нас є життєдайний і серйозний бізнес. Вони можуть бути абсолютно впевнені в збереженні своїх заощаджень", - сказав голова глава банку Хосе Ігнасіо Гоіріголсаррі.

На даний момент у Bankia працює 20 тис. 589 співробітників. Раніше вже повідомлялося, що банк може скоротити більше 25% співробітників. Bankia, який зіткнувся з великим об'ємом "поганих" кредитів в будівельному секторі, був націоналізований урядом Іспанії на початку цього року, коли звернувся за допомогою у розмірі 19,5 млрд євро.

Банк утворився в результаті злиття семи ощадних банків, і тепер він може розраховувати на одержання більш половини з 40 млрд євро, які ЄС може виділити для фінансового сектора країни.

Читайте також: Іспанські банки будуть рекапіталізовані до середини 2013 р