ua en ru

Отруєння в Солсбері: у Британії назвали брехнею пояснення РФ

Отруєння в Солсбері: у Британії назвали брехнею пояснення РФ Фото: підозрювані в отруєнні Скрипалів (скрін з відео камер спостереження)

У Британії розповіли, що неодноразово просили Росію пояснити, що сталося в Солсбері в березні, але вони відповіли обманом

Спроби Великої Британії отримати пояснення від РФ з приводу отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері завжди натикалися на заплутаність і брехню, і ситуація не змінюється. Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Терези Мей, повідомляє Reuters.

Як повідомляє видання, президент РФ Володимир Путін у середу, 12 вересня, заявив, що Росія знає справжні імена двох чоловіків, обвинувачених британськими прокурорами у спробі отруїти Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, і вони є цивільними людьми, які не причетні до криміналу.

"Ці люди - офіцери російської військової розвідки ГРУ... Уряд розкрив роль ГРУ, його оперативників та його методи, ця позиція підтримується нашими міжнародними союзниками", - сказав прес-секретар журналістам.

"Ми неодноразово просили Росію пояснити, що сталося в Солсбері в березні, але вони відповіли обманом і брехнею. Я не бачу нічого, щоб припустити, що це змінилося", - додав він.

Нагадаємо, раніше, у Великобританії встановили особи двох чоловіків, які фігурують в отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в англійському місті Солсбері. Їх звинуватили у змові вбивства Скрипалів з використанням речовини "Новачок". Поліція оприлюднила серію фотографій з камер відеоспостереження з двома росіянами, яких звинувачують в отруєнні Скрипалів.