ua en ru

Отруєння Скрипаля: в Конгрес США внесли проект санкцій проти РФ

Отруєння Скрипаля: в Конгрес США внесли проект санкцій проти РФ Фото: Конгрес США (educationusa.state.gov)

Автори документа вважають, що Сполучені Штати повинні рішуче відреагувати на злочин

У Конгресі США подали законопроект про санкції проти РФ через отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки. Про це повідомила прес-служба конгресмена-демократа Хоакіна Кастро.

Автори документа - член Комітету з розвідки Палати представників Кастро і представник Республіканської партії Майк Тернер.

"Російський уряд санкціонував напад на Сергія і Юлію Скрипалів і полицейського Ніка Бейлі минулого місяця на території Британії, порушила міжнародне право, що свідчить про зростання агресії Путіна та ігнорування міжнародних стандартів поведінки", - йдеться в поясненні до проекту.

На думку конгресменів, необхідно, щоб Сполучені Штати рішуче відреагували на це нарівні з іншими країнами.

Так, пропонується накласти санкції на осіб, причетних до замаху на Скрипаля, а також на російські фінансові інституції, "поки Путін не припинить свою практику вбивства експатріантів і дисидентів за межами Росії".

"Ми повинні направити чітке двопартійне повідомлення про те, що Сполучені Штати стоять разом із нашими союзниками і не терпітимуть таких незаконних дій", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 квітня департамент Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США розширив санкційний список проти Російської Федерації.