ua en ru

США розширили список санкцій проти РФ

США розширили список санкцій проти РФ Фото: санкції проти РФ (УНІАН)

Зокрема, йдеться про сімох російських олігархів і 12 компаній

Департамент Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США розширив санкційний список проти Російської Федерації. Про це йдеться в прес-релізі на сайті Мінфіну США.

Зокрема, йдеться про сімох російських олігархів і 12 компаній. Також санкції застосовані до 17 високопосадовців уряду Росії і державним компаніям з торгівлі зброєю.

Під санкції потрапили у тому числі голова правління "Газпрому" Олексій Міллер, секретар Ради безпеки Микола Патрушев, голова Роскомнагляду Олександр Жаров, директор Росгвардії Віктор Золотов.

Також в список включені, зокрема, бізнесмени Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Кирило Шамалов, Віктор Вексельберг, Сулейман Керімов, Володимир Богданов і Андрій Скоч.

"Російський уряд бере участь у ряді злісних дій по всьому світу, в тому числі продовжує окупувати Крим та провокує насильство на сході України, забезпечувати режим Асада матеріальними і збройними силами, оскільки вони бомбардують своїх цивільних осіб, які намагаються підірвати західні демократії... Російські олігархи і еліти, які отримують прибуток від цієї корумпованої системи, більше не будуть ізольовані від наслідків дестабілізуючої діяльності свого уряду", - сказав міністр фінансів Стівен Мнучин.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати планують ввести нові санкції проти російських олігархів згідно з законом, спрямованим проти втручання Москви у вибори в США в 2016 році.