ua en ru

Отруєння Скрипаля: у Німеччині допускають санкції проти Росії

Отруєння Скрипаля: у Німеччині допускають санкції проти Росії Фото: Норберт Реттген (facebook.com-NorbertRoettgen)

Відповідь Москви на висунуті обвинувачення лише зміцнила підозру в причетності до отруєння

Голова комітету бундестагу Німеччини з питань зовнішньої політики Норберт Реттген сьогодні, 13 березня, заявив, що у відповідь на отруєння колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері Захід може ввести санкції проти Росії. Про це він заявив в інтерв'ю агентству Reuters.

За його словами, Росія "не може відмовитися від співробітництва" в ході розслідування, в якому виявлено сліди бойового отруйної речовини, розробленої в Росії.

Представник Християнсько-демократичного союзу (ХДС) вважає, що у разі відмови Росії від співпраці необхідна "єдина відповідь" Заходу. На думку Реттгена, знущальна відповідь Москви на висунуті обвинувачення лише зміцнив підозру в причетності Росії до отруєння Скрипаля.

Нагадаємо, Велика Британія готова вдатися до додаткових заходів проти Росії після ймовірного отруєння колишнього розвідника ГРУ.

Прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що Росія відповідальна за отруєння Скрипаля і його доньки Юлії. Мей заявила, що Скрипаль був отруєний розробленою Росією бойовою нервово-паралітичним речовиною, зазначивши, що у визначенні речовини брали участь провідні світові експерти в Оборонній науково-технічної лабораторії.

Так, Мей розповіла, що ввечері 12 березня глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон викликав російського посла для дачі пояснень про те, яким чином речовина виявилося в Солсбері і було застосовано проти колишнього російського розвідника. Лондон чекає відповіді від Росії до вечора вівторка, 13 березня.