ua en ru

Отруєння дітей у Рівненській області: кількість постраждалих зросла до 16

Отруєння дітей у Рівненській області: кількість постраждалих зросла до 16 Фото: отруєння дітей в Рівненській області

Фахівці Держпродспоживслужби виявили ряд порушень в харчоблоці школи

Кількість постраждалих під час масового отруєння дітей у Рівненській області зросла до 16 осіб. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

"Через спалах захворювання гострою кишковою інфекцією постраждало 16 учнів перших класів навчально-виховного комплексу "загальноосвітньої школи I у. - гімназія" села Зарічне Рівненської області", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, в інфекційне відділення Заречненської центральної районної лікарні з діагнозом "харчове отруєння" було госпіталізовано 14 учнів, двоє дітей від госпіталізації відмовилися і лікуються амбулаторно.

Так, фахівці Держпродспоживслужби обстежили харчоблок установи і встановили ряд порушень санітарного законодавства та законодавства про безпеку і окремі показники якості харчових продуктів, ймовірно зумовили виникнення спалаху.

Зокрема, в харчоблоці не було достатньої кількості холодильного та морозильного обладнання та відсутні термометри для контролю температурного режиму; не дотримується "товарне сусідство" при зберіганні харчових продуктів, які швидко псуються.

Крім того, порушуються вимоги обробки яєць; миття ванни у м'ясному цеху не підключені до каналізаційної мережі, частина розроблюваного інвентарю вимагає заміни і маркування; недостатньо стелажів для зберігання посуду і відсутні контейнери для зберігання овочів; з порушенням ведеться журнал бракеражу готової продукції; недостатня кількість інвентарю для прибирання і тп.

Зазначається, що для проведення лабораторних досліджень відібрані змиви з об'єктів навколишнього середовища, проб харчових продуктів, води, обстежені працівники харчоблоку. Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають.

Також, сьогодні провели засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та НС Заречненской райдержадміністрації з організації та проведення необхідних протиепідемічних заходів. Харчоблок закрили до усунення всіх виявлених недоліків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в селищі Зарічне Рівненської області дев'ять дітей обідом отруїлися в шкільній їдальні.