ua en ru

Отруєння в Черкасах: в лікарню звернулися 94 дитини

Отруєння в Черкасах: в лікарню звернулися 94 дитини Ілюстративне фото (УНІАН)

Зараз 53 дитини госпіталізовані, 11 залишаються в реанімації

У зв'язку з масовим отруєнням у Черкасах в обласну лікарню звернулися 94 дитини. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

"Лікарі констатують, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. 11 дітей досі залишаються в реанімації. Їх стан стабільний. Всього в обласну лікарню звернулися 94 дитини, 53 з них госпіталізовані. Також були госпіталізовані двоє дорослих. Всі постраждалі перебувають під пильним наглядом лікарів", - йдеться в повідомленні МОН.

Встановлено, що отруєння сталося локально на території, де проходила лінійка, - постраждалих за межами школи немає.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що головна версія отруєння в Черкасах - це локальне розпилення невідомої речовини.

У зв'язку з масовим отруєнням у Черкасах госпіталізовано 53 учня і два вчителі. За фактом отруєння, в одній з шкіл міста, поліція відкрила кримінальне провадження. Зазначимо, що інцидент стався вранці, 8 травня, під час шкільної лінійки. Так, о 9:15 в оперативно-координаційний відділ управління ДСНС від диспетчера станції швидкої медичної допомоги" надійшло повідомлення про госпіталізацію у Черкаській обласній дитячій клінічній лікарні трьох дітей, які стали втрачати свідомість під час шкільної лінійки в ЗОШ №8.