ua en ru

Відпустка в Трускавці: як поєднати корисне з приємним

Відпустка в Трускавці: як поєднати корисне з приємним

Курортне містечко Трускавець часто називають українськими Карловими Варами. Щороку сюди приїжджає близько півмільйона туристів, які прагнуть поправити і зміцнити здоров'я за допомогою цілющих мінеральних вод і курортно-оздоровчих послуг.

Експерти ресурсу бронювання Dobovo розповіли про особливості відпочинку на популярному бальнеологічному курорті, варіантах лікування, дозвілля і про те, як зняти квартиру подобово в Трускавці.

Де і як лікуватися

Близько 85 % гостей Трускавця приїжджають сюди для поліпшення стану здоров'я. У місті діє понад 70 санаторно-курортних установ, які спеціалізуються на лікуванні широкого кола захворювань — від простатиту і сечокам'яної хвороби до хронічних колітів і гепатитів.

Основний профіль санаторіїв — хвороби сечовивідних шляхів і органів травлення. У перелік послуг також входить комплексне лікування захворювань серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату та інших органів.

Лікувальні програми включають курсовий прийом цілющої мінеральної води (10 видів з 14 джерел), місцевого застосування гірського воску озокериту і солі «Барбара», а також фізіотерапевтичні процедури. Курс призначається після обстеження організму, в рамках якого проводяться клінічні та біохімічні аналізи.

Для одержання позитивного результату водолікування лікарі рекомендують вибирати тривалі програми на 2-3 тижні. Якщо ви відвідуєте Трускавець суто в профілактичних цілях, досить провести на курорті 10-14 днів. При цьому важливо дотримуватися призначений режим і виконувати всі призначення.

Де зупинитися

Для отримання доступу» до цілющої води Трускавця необхідно замовити і оплатити курс лікування або профілактики в одному з санаторіїв або пансіонатів. При бажанні можна купити путівку і оселитися в обраній оздоровниці, отримавши повноцінний комплект санітарно-курортних послуг (включаючи багаторазове харчування та розваги) за ціною за 500-9000 грн за людину в добу. Але цей варіант — не єдиний.

Відпустка в Трускавці: як поєднати корисне з приємним

В середньому в санаторіях зупиняється 35-40 % відпочиваючих, тоді як інші гості вибирають інші варіанти проживання — готелі (15 %), вілли (25 %) та приватне житло.

Так, у 2016 році 20 % відпочиваючих знімали квартиру в Трускавці подобово, користуючись для цих цілей сервісами бронювання. Оренда житла в приватному секторі часто обходиться дешевше інших варіантів: середня вартість за добу становить 200-300 грн.

Чим зайнятися в Трускавці крім лікування

Час між обов'язковими процедурами можна витратити не лише на пасивний відпочинок. До послуг туристів — оглядові екскурсії по місту, відвідання скель Довбуша і урочище Помярки. З Трускавця можна відправитися в сусідні міста — Львів, Ужгород, Дрогобич, Мукачево.

Відпочиваючі здійснюють піші прогулянки по місту, проводять дозвілля в мальовничому центральному парку «Адамівка», відвідують музеї (історії міста, Єпархіальний, художника Біласа). Для любителів активного відпочинку розроблені різноманітні кінні та велосипедні маршрути (в тому числі гірські).

Вирушайте в Трускавець — відпочити та оздоровитися