ua en ru

Відбитки пальців на закордонний паспорт і шенген потрібно здавати окремо, - МЗС

Відбитки пальців на закордонний паспорт і шенген потрібно здавати окремо, - МЗС Фото: для отримання шенгену українці повинні здавати відбитки пальців

Відбитки пальців для отримання шенгену і закордонного паспорта не додадуть нових витрат

Для оформлення закордонного паспорта і шенгенської візи для виїзду закордон громадянам України доведеться здавати відбитки пальців окремо. Про це повідомила начальник візового відділу Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України (МЗС) Анна Тищенко сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"База даних для видачі біометричних паспортів в Україні не перетинається з базами для кожного консульства", - заявила представник МЗС.

У той же час вона відзначила, що відбитки пальців для отримання шенгенської візи не зажадають нових витрат з боку громадян України так, як на встановлення відповідного обладнання були витрачені кошти або держав, що входять в шенгенську зону, або візових центрів.

"Приміром, сьогодні станом на 15:00 в польські консульства вже подали понад 100 анкет, і не було жодного інциденту", - сказала Тищенко.

Нагадаємо, українці з 23 червня повинні здавати відбитки пальців для отримання шенгену.

Пізніше в МЗС повідомили, що здавши відбитки один раз в консульстві, на повторні візи протягом 5 років знову здавати біометричні дані не потрібно.