ua en ru

"ОТП Банк" отримав у II кварталі 127,3 млн грн чистого прибутку

"ОТП Банк" отримав у II кварталі 127,3 млн грн чистого прибутку Фото: У II кварталі "ОТП Банк" отримав прибуток

Загальний кредитний портфель банку виріс на 0,6 млрд грн

"ОТП Банк" завершив II квартал з чистим прибутком у розмірі 127,3 млн грн. Про це повідомляє прес-служба банку.

Як йдеться у повідомленні, у квітні - червні банк зафіксував позитивну динаміку загального кредитного портфеля - показник виріс на 0,6 млрд грн порівняно з аналогічним періодом 2014 р., до 15,9 млрд грн. Також, за звітний період зріс до 9,6 млрд грн обсяг кредитів та заборгованості юридичних осіб, тоді як обсяг кредитів, виданих фізособам, залишився практично незмінним - 6,3 млрд грн.

Загальний депозитний портфель банку в квітні - червні збільшився до 16,7 млрд грн з 16,6 млрд грн у попередньому кварталі. У тому числі кошти юридичних осіб зросли до 9 млрд грн., тоді як зростання по залишках на рахунках фізичних осіб приріст склав 7,7 млрд грн.

За даними прес-служби, регулятивний капітал банку в кінці другого кварталу склав 2,2 млрд грн, тоді як показник поточної ліквідності банку на 1 липня 2015 р. - 61,59%.

ПАТ "ОТП Банк", що належить великому угорському банку OTP Bank Plc., працює на українському ринку з 1998 р. За даними НБУ на 1 січня 2015 р. банк належить до першої групи банків за розміром активів.

Нагадаємо, раніше міжнародне рейтингове агентство Moody's відкликало рейтинг "ОТП Банк" за "власним бізнес-причин".