ua en ru

У відносинах НАБУ і НАЗК дійсно виникли проблеми, які стали публічними, - Холодницький

У відносинах НАБУ і НАЗК дійсно виникли проблеми, які стали публічними, - Холодницький Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

За словами Холодницького, причина тому - несанкціоновані дії керівництва НАБУ

У відносинах Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції дійсно виникли проблеми. Про це заявив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає Цензор.НЕТ.

"На жаль, у відносинах єдиної антикорупційної структури - Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції дійсно виникли проблеми, які, на жаль, стали публічними", - констатував він.

За словами Холодницького, причина тому - несанкціоновані дії керівництва НАБУ, які дискредитують прозорість і неупередженість антикорупційних органів.

"По-перше, перевірка НАЗК щодо керівництва НАБУ є законною процедурою, яка здійснена в рамках своїх повноважень як єдиного органу влади, який уповноважений проводити перевірки щодо конфлікту інтересів державних службовців", - зазначив він.

По-друге, як переконаний керівник САП, початок провадження проти керівниці НАЗК як відповідь на її законну діяльність - це очевидний конфлікт інтересів.

"І саме тому було ухвалено рішення про проведення слідчих і процесуальних дій із обов'язковою участю прокурора САП і погодженням усіх слідчих дій із процесуальним керівником. І я заборонив будь-які процесуальні дії, які не узгоджуються з прокурором. Але, на жаль, керівництво НАБУ порушило вимогу процесуального керівника по справі, натомість відправивши ганебний лист, що для них законні вказівки прокурора є "... нікчемними, тому виконуватися не будуть...". Хіба так може працювати Антикорупційне бюро?" - поцікавився Холодницький.

По-третє, за його словами, вручення повістки детективом НАБУ, який приїхав додому до Наталії Корчак і був закритий її свекрухою, є свідченням відкритого конфлікту інтересів.

"Згідно з законом, повістка може надсилатися поштою, в триденний термін. Чому знадобилося за такою, якщо порівнювати з мільярдними розкраданнями, дрібною справою детективу НАБУ особисто працювати листоношею? Хіба у нього є час для розвезення повісток замість листонош? Хіба в цьому полягає його завдання по боротьбі з корупцією? Або його хтось із керівників попросив приїхати і здійснити тим самим тиск на керівницю НАЗК?" - додав глава САП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція розпочала кримінальне провадження за фактом порушення недоторканності житла працівником Національного антикорупційного бюро України.