ua en ru

Відносини з США знаходяться в стані кризи, яка може вплинути на всі країни Близького Сходу, - МЗС Єгипту

Стосунки Єгипту та США перебувають у стані кризи, яка може вплинути на всі країни Близького Сходу. Про це повідомляє Reuters, цитуючи заяву міністра закордонних справ Єгипту.

Керівник єгипетського МЗС Набіль Фахмі заявив в інтерв'ю місцевим ЗМІ, що ця нестабільність у відносинах двох країн може болісно позначитися на всьому Близькому Сході.

"Зараз ми знаходимося в дуже делікатному становищі, що відбиває напруженість наших відносин. Кожен, хто заперечує це, не до кінця правдивим", - заявив політик.

Минулого тижня Єгипту розкритикував рішення американської влади скоротити військову та економічну допомогу офіційним Каїру. Таке рішення було прийнято після досить жорстких заходів єгипетських властей відносно організації "Брати-мусульмани".

Як зазначив офіційний Вашингтон, рішення відображає розчарованість США поточною стратегією Єгипту, якій влада дотримуються після подій 3 липня, коли зі свого поста в результаті перевороту був знятий Президент країни Мохаммед Мурсі, який отримав цю посаду в результаті минулих в країні демократичних виборів.