ua en ru

Відносини НАТО та РФ на найскладнішій фазі з часу завершення "холодної війни", - Столтенберг

Відносини НАТО та РФ на найскладнішій фазі з часу завершення "холодної війни", - Столтенберг Фото: Єнс Столтенберг (nato.int)

На думку генсека НАТО, до цього призвела роль Росії у "дестабілізації" ситуації на Сході Україні

Відносини НАТО з Росією знаходяться на найскладнішій фазі з часу завершення "холодної війни". Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг в інтерв'ю телеканалу CNN, повідомляє DW.

Так, генсек НАТО зазначив, що нинішні відносини між Росією та НАТО переживають не найкращу фазу.

"Гадаю, було б правильно стверджувати, що відносини НАТО з Росією значно складніші, ніж це було будь-коли з моменту завершення "холодної війни", - сказав він, додавши, що до цього призвела роль Росії у "дестабілізації" ситуації на Сході Україні.

Крім того, Столтенберг додав, що після завершення "холодної війни" в НАТО сподівалися на розбудову "тісного партнерства" з Росією, але після незаконної анексії Криму 2014 року та "тривалої дестабілізації росіянами на Сході України відносини між НАТО та Росією значно погіршилися".

Разом з тим, Столтенберг заявив про готовність вести "політичний діалог" з Росією для уникнення "ескалації" та "нової холодної війни".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на думку державного секретаря США Рекса Тіллерсона, відносини між США та Росією можуть ще більше погіршитися.