ua en ru

Тіллерсон заявив про можливе подальше погіршення відносин США з Росією

Тіллерсон заявив про можливе подальше погіршення відносин США з Росією Фото: Рекс Тіллерсон (U.S. Air Force photo)

Держсекретар США сподівається зберегти стабільність у відносинах з Росією

Відносини між США та Російською Федерацією можуть ще більше погіршитися. Про це в ході виступу заявив державний секретар США Рекс Тіллерсон, передає NBC у Twitter.

"Як я вже говорив у ході першого візиту до Москви і на зустрічах з президентом Путіним у Кремлі, а також після їхнього завершення, відносини знаходяться в історично низькій точці після закінчення холодної війни, і вони можуть ще більше погіршитися", - заявив Тіллерсон.

За його словами, на сьогодні стоїть питання про те, чи зможуть сторони зберегти стабільність у відносинах, щоб вони не перетворювалися у відкритий конфлікт. У той же час Тіллерсон додав, що США підтримують тісний контакт з Росією щодо сирійського питання.

Нагадаємо, раніше віце-президент США закликав Росію припинити спроби дестабілізувати Україну.

"Санкціями, які президент Трамп підпише на цьому тижні, наша країна посилає чітке послання і закликає наших європейських союзників приєднатися до нас у вимозі того, що дестабілізуюча діяльність Росії в Україні, підтримка режимів ізгоїв, таких як Іран, Сирія і Північна Корея, повинні змінитися", - заявив Майк Пенс на прес-конференції в Грузії