ua en ru

Відносини між Україною та ЄС не будуть обмежуватися "Східним партнерством", - Клімкін

Відносини між Україною та ЄС не будуть обмежуватися "Східним партнерством", - Клімкін Фото: Павло Клімкін (twitter.com/pavloklimkin)

Клімкін заявив, що виконання Угоди про асоціацію має бути для ЄС політичним пріоритетом

Відносини між Україною та Євросоюзом не будуть обмежуватися "Східним партнерством". Про це у Twitter написав глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін.

"Виконання Угоди про асоціацію має бути для ЄС саме політичним пріоритетом, а не справою "техніки". Тому відносини Україна-ЄС не можуть і не будуть залишатися тільки в рамках Східного партнерства", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко вирушив до Брюсселя для участі в саміті "Східного партнерства".

Відзначимо, за словами комісара ЄС з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнеса Хана, ситуацією в державах "Східного партнерства" (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна) цікавиться весь Євросоюз. За його словами, мова йде, перш за все, про медичну, пенсійну та земельну реформи, а також приватизацію державних підприємств.