ua en ru

Порошенко вирушив до Брюсселя для участі у саміті "Східного партнерства"

Порошенко вирушив до Брюсселя для участі у саміті "Східного партнерства" Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Там він проведе переговори з лідерами низки країн

Президент України Петро Порошенко вирушив до Брюсселя для участі у саміті "Східного партнерства". Про це повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

"Президент відбув до Брюсселя, де візьме участь у саміті "Східного партнерства" та проведе переговори з лідерами низки країн" - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21 листопада повідомили, що президент Білорусі Олександр Лукашенко не поїде на саміт "Східного партнерства", який буде проходити 24 листопада 2017 року у Брюсселі на рівні глав держав. Замість нього делегацію Білорусі очолить міністр закордонних справ країни Володимир Макей.

Заступник начальника управління інформації МЗС Білорусі Андрій Шупляк заявив, що Білорусь з вдячністю сприйняла запрошення відвідати саміт.

"В дипломатичній практиці візит на вищому рівні, як правило, є кульмінацією взаємних зусиль сторін щодо розвитку співробітництва, знаменуючи собою досягнення глибоких системних результатів, важливих для основ двосторонньої взаємодії між відповідними суб'єктами міжнародних відносин", - сказав він.