ua en ru

Як відрізнити оригінальний кубик Рубіка від підробки

Як відрізнити оригінальний кубик Рубіка від підробки

Зараз в Україні нікого не здивуєш великим вибором різноманітних іграшок і головоломок. Барвисті, яскраві іграшки приваблюють багатьох батьків, які хочуть порадувати своїх дітей. Але чи завжди ця яскравість і барвистість безпечна для дитини? Як показує практика, підроблені іграшки і головоломки дуже небезпечні. Такі вироби можуть завдати серйозної шкоди здоров'ю дітей, а також їх батьків. Чим же можуть нашкодити нешкідливі на перший погляд іграшки? Вся справа в якості таких іграшок, яке залежить від матеріалів, що використовуються для їх виробництва.

Як відрізнити оригінальний кубик Рубіка від підробки

Обережно! Небезпечні барвники і хімічні речовини

Лабораторні аналізи підроблених неякісних іграшок неодноразово показують наявність безлічі шкідливих хімічних речовин та барвників в матеріалі, з якого вони зроблені. Зупинимося на найбільш поширених.

Ароматичний амін – канцероген, смертельно небезпечний барвник, тривалий контакт з яких призводить до серйозних наслідків, аж до онкологічних захворювань і летального результату.

Формальдегід – канцерогени, газоподібне, токсична для людини речовина з різким специфічним запахом, може викликати сльозотеча, печіння в очах. Високі концентрації цієї речовини викликають напади астми, онкологічні захворювання.

І це неповний перелік шкідливих хімічних речовин, які використовують недобросовісні виробники для здешевлення собівартості своєї продукції.

Бережіть своє здоров'я та здоров'я своїх дітей, купуйте якісні іграшки!

Кубик Рубіка – головоломка на всі часи

Кубик Рубіка – найпопулярніша механічна головоломка, винайдена, як навчальний посібник з геометрії, майбутнім мільйонером, молодим угорським викладачем будапештської Академії прикладних мистецтв і ремесел Ерно Рубіком в 1974 році

На піку популярності цієї головоломки в 1980 році, її крутив кожен п'ятий житель землі! У 1985 році права на Кубик Рубіка перекупила англійська фірма Seven Towns, що належить Тому Кремеру. Вже в 1996 році в США було продано 300 тис. кубиків, а в 1997 році в Великобританії – 100 тис. кубиків.

А там, де є популярність і прибуток, завжди знайдуться недобросовісні виробники, що бажають заробити на підробці... Поговоримо про оригінальних брендових кубиках.

Основні характеристики оригінального кубика Рубіка

1. Дизайн та упаковка.

Кубик Рубіка – зареєстрований товарний знак. "Золотий стандарт" іграшки, обчислений Ерно Рубіком, досі дотримується: розмір сторони оригінального кубика Рубіка – 57мм. Основні бренди якісних кубиків – Moyu, Yongjun, Qiyi, Mofange, Shengshou, Yuxin.

Оригінальні кубики Рубіка продаються в яскравих якісних упаковках, на яких обов'язково є інформація про продукт, виробника, сертифікатах якості, зазначається торгова марка.

Як відрізнити оригінальний кубик Рубіка від підробки

Зверніть увагу на білу грань кубика Рубіка, на центральному кубику якої в оригінальній грі обов'язково повинен бути логотип:

Як відрізнити оригінальний кубик Рубіка від підробки

На підроблених кубиках немає логотипу на упаковці зазвичай не вказано бренд, або упаковка і зовсім відсутня.

2. Колір. Оригінальна головоломка відрізняється яскравими, насиченими кольорами граней. Квадратики кожної колірної межі однакового (однорідного) кольору. Останнім часом роблять вінілові наклейки (плівка Оракал), не папір. Завдяки цьому кубики стали більш довговічними і зручними у використанні.

Зареєстрованим товарним знаком кубика Рубіка також є оригінальне розташування візуально схожих кольорів на протилежних сторонах. Наприклад, білий колір межі – з одного боку, жовтий – з протилежного боку, точно так само червоний і оранжевий, синій і зелений. В інструкціях по збірці кубика Рубіка часто прописано таке розташування квітів. В підробці ж кольору можуть розташовуватися як завгодно.

Як відрізнити оригінальний кубик Рубіка від підробки

3. Матеріал. Бренди дотримується європейських (CE) стандартів безпеки: EN 71-1, EN 71-2, EN 71-3. Для виробництва Кубика Рубіка використовується високоякісний чорний 100% ABS-пластик. Це безпечний і довговічний матеріал, який не кришиться і не скрипить при обертанні. На дорогих моделях взагалі застосовується пластик високого тиску.

4. Механізм. Внутрішня будова елементів кубика має досить складну форму, з виступами, рейками і прорізами. За рахунок цього якісний кубик не розпадається. Ну і на будь-якому хорошому кубику є гвинти регулювання, які ховаються під кришечками центральних елементів.

Оригінальний кубик Рубіка вже не збирається вручну, став більш надійним завдяки використанню сучасних матеріалів. Хоча ще залишилися угорські кубики Рубіка, які можна зібрати за допомогою гвинтиків. Вони сильніше затягнуті, але їх можна послабити і обертати, не прикладаючи особливих зусиль. Механізм на базі кулі з пружинками і гвинтиками (швидкісний кубик Рубіка 3х3) дуже популярний серед спидкуберов, які змагаються у збірці кубиків на швидкість.

Як відрізнити оригінальний кубик Рубіка від підробки

5. Місце покупки. Оригінальні кубики Рубіка продаються в спеціалізованих магазинах розвиваючих іграшок, в магазинах подарунків та книжкових магазинах, які відрізняються широким асортиментом продукції, високим рівнем обслуговування і хорошою репутацією. Крім класичного кубика Рубіка (3х3) і Змійки, в таких магазинах ви знайдете безліч інших цікавих і захоплюючих головоломок: дитячі кубики Рубіка 2х2, кубики Рубіка 4х4, куля Рубіка, вежа Рубіка тощо Ми рекомендуємо купити кубик Рубіка в авторизованому магазині Крутиголов.

Основні ознаки того, що перед вами підробка

1. Упаковка. Підробки зазвичай упаковуються в неякісні пластикові пакети або продаються без упаковки.

Як відрізнити оригінальний кубик Рубіка від підробки

2. Колір і дизайн. Трудноразличимые і бляклі кольори, зайві відтінки, не відповідні стандартного набору кольорів, які використовуються в цьому кубику Рубіка. Неправильне розташування кольорів граней кубика (з метою уникнути покарання за порушення авторських прав). Якщо, наприклад, помаранчевий і червоний колір в оригіналі розташовані на протилежних сторонах кубика, то в підробці ці два кольори можуть бути поруч. Все це суперечить інструкції оригіналу і ускладнює складання кубика.

3. Матеріал. У підробках нерівно наклеєні паперові наклейки без покриття швидко відклеюються і стираються. Іноді замість них використовуються неякісні пластмасові накладки, нерівні краї яких також заважають при складанні кубика.

Підробки зазвичай роблять з неякісного пресованого пластику сірого відтінку. Найчастіше це матеріал вторинної переробки, який майже не ковзає, кришиться і швидко ламається. Крутити такий кубик дуже складно і він прослужить вам довго...

4. Вага іграшки. Більшість підробок зазвичай легше оригінального кубика Рубіка.

5. Місце покупки. Підроблену продукцію ви з більшою ймовірністю купіть на ринках, у підземних переходах, кіосках, магазинах з сумнівною репутацією і т. д.

Будьте уважні! Купуйте тільки якісні товари! Пам'ятайте, що ніяка економія не варто того, щоб ризикувати своїм здоров'ям!