ua en ru

Відкрите апеляційне слухання по справі Пукача не відкриє нових фактів, - представник Гонгадзе

Представник родини Гонгадзе в суді Валентина Теличенко сумнівається, що апеляційне слухання по справі Пукача, яке розпочалося сьогодні, розкриє нові факти. Про це вона заявила в ефірі телеканалу ТВі.

"Від апеляційного розгляду не потрібно чекати сенсацій. Бо свідків ніхто не буде допитувати, адже апелянти не просять поновити судове слідство. Пукача ми чули вже багато разів. Ну, почуємо ще раз. Ще раз він скаже, що йому дали вказівку Кучма і Литвин. З тим же успіхом він міг би назвати будь-які інші прізвища. Але ж слідчі органи повинні були перевірити ці свідчення Пукача. Тільки слова Пукача нічого не означають", - заявила правозахисниця.

У той же час вона вважає, що не варто чекати від Пукача нових одкровень. "Він вирішив, що вигідно багато говорити про те, що Гонгадзе був наркоманом, грабіжником, розвідником третьої сили і багато інших небилиць", - зазначила Теличенко. Зокрема, уточнила вона, у ході попередніх слухань "він дуже активно розповідав небилиці про Гонгадзе і дуже активно говорив, що Кучма, Литвин і Кравченко - це ті особи, які замовили вбивство. Таким чином, перекладаючи відповідальність на них. Не хочу сказати, що це правда чи неправда. Слідчі органи повинні це перевірити".

"Я абсолютно не сумніваюся, що Пукач дійсно нелюдь, який не тільки вбив Гонгадзе, але й здійснив ще низку злочинів, переховав тіло Гонгадзе, відокремивши голову. Все це разом - достатня сукупність злочинів, щоб присудити довічне ув'язнення. Незалежно від того, буде там пункт про замовне вбивство чи ні", - додала представниця Гонгадзе в суді.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва сьогодні почав розгляд апеляційної скарги на вирок колишньому генералу МВС Олексію Пукачу, який засуджений до довічного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Апеляційний суд Києва прийняв рішення проводити засідання у відкритому режимі.