ua en ru

На відкритті торгів індекс китайської біржі обвалився на 8%

На відкритті торгів індекс китайської біржі обвалився на 8% Фото: Shanghai Composite

Значно знизився і індекс біржі в Шеньчжень

На відкритті торгів фондовий індекс Китаю Shanghai Composite обвалився на 8% і склав 3 226 пунктів. Про це повідомляється на сайті російського РБК.

Також наголошується, що значно знизився індекс біржі в Шеньчжень: якщо на відкритті торгів падіння становило близько 2,5%, то до шостої ранку воно досягло 7,6%.

За повідомленням РІА Новин, найбільші втрати несуть активи, які пов'язані з будівництвом інфраструктури, автопромом і електроенергетикою.

Як повідомляється, фінансові аналітики пов'язують панічні настрої на ринку як з обваленням американських індексів у п'ятницю, так і з відмовою китайського регулятора послабити монетарну політику.

"Ситуація в Китаї позначилася і на інших країнах Східної Азії. Так, тайванський індекс Taiex знизився через півгодини після відкриття на 7,5%, до 2% посилилося падіння корейського індексу KOSPI. Новини з КНР вплинули і на Токійську фондову біржу. Індекс Nikkei, який на відкритті знижувався в середньому на 2%, станом на 6:05 впав до пункту 18 540, тобто на 3,2%", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вартість жовтневих ф'ючерсів північноморської нафти марки Brent на лондонській біржі ICE опустилася нижче 45 дол. за барель, це мінімальний показник з початку 2009 року.