ua en ru

Відкриття посольства США в Єрусалимі відвідали представники 33 країн, - Al Jazeera

Відкриття посольства США в Єрусалимі відвідали представники 33 країн, - Al Jazeera Фото: відкриття посольства США в Єрусалимі (twitter.com/netanyahu)

Участь у церемонії взяли, зокрема, представники Чехії, Австрії, Грузії, Сербії, Угорщини, Румунії

Церемонію відкриття посольства Сполучених Штатів Америки (США), яке вирішили перенести з Тель-Авіву до Єрусалиму, відвідали представники 33 країн. Серед них були також і представники України, йдеться у інфографіці Al Jazeera.

Зокрема, як повідомили в Міністерстві закордонних справ Ізраїлю, всього на церемонію відкриття посольства запросили представників 86 країн. Проте лише 33 запрошених країни підтвердили свою участь.

Так, участь у церемонії взяли, зокрема, представники Чехії, Австрії, Грузії, Сербії, Угорщини, Румунії.

Відкриття посольства США в Єрусалимі відвідали представники 33 країн, - Al JazeeraФото: інфографіка країн-гостей на відкритті посольства США в Єрусалимі (aljazeera.com)

Нагадаємо, США сьогодні, 14 травня 2018 року, офіційно відкрили посольство в Єрусалимі (Ізраїль).

Раніше прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявляв, що не менше шести країн готуються перенести свої посольства в Ізраїлі в Єрусалим.

Додамо, що на кордоні Ізраїлю та сектора Гази відбулися сутички у зв'язку з відкриттям посольства США в Єрусалимі. На даний момент у результаті сутичок загинуло 52 палестинця.