ua en ru

Відкрито новий термінал Львівського аеропорту вартістю 1,8 млрд грн

Президент України Віктор Януковича та президент УЄФА Мішель Платіні взяли участь у відкритті нового терміналу міжнародного аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького, передає прес-служба голови держави.

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства інфраструктури України, загальна площа терміналу становить 48 тис. 320 кв. м. Споруджений термінал має шість телетрапів, які здатні одночасно приймати два літаки класу Boeing-767 та чотири літаки класу Boeing-737. У терміналі є 29 стійок реєстрації пасажирів, 18 стійок паспортного контролю, 9 пунктів контролю проходження на авіаційну безпеку.

Крім того, у новому терміналі передбачено VIP ложі для пасажирів внутрішніх і міжнародних рейсів, зону Duty Free з просторою скляною галереєю. У цілому ж комерційна складова (торгівля та фуд-корти) терміналу займатиме 2 тис. 932 кв. м, офіси авіакомпаній розмістяться на 682,4 кв. м.

Для стоянок автобусів організовано 25 паркомісць, для автомобілів - 1,1 тис. паркомісць. Загальна вартість робіт по спорудженню терміналу - 1 млрд 826,15 млн грн.

Новий аеровокзал Міжнарожного аеропорту "Львів" відповідає міжнародним архітектурним, будівельним і технічним стандартам та вимогам ICAO (International Civil Aviation Organization) і рекомендаціям міжнародно-транспортної асоціації IATA (International Air Transport Association).

Реконструкція львівського аеропорту, найбільшого у Західній Україні за пасажиропотоком та маршрутною мережею, дозволила збільшити пропускну спроможність до 2 тис. пасажирів на годину, що відповідає вимогам УЄФА.

Під час проведення Євро-2012 новий термінал аеропорту обслуговуватиме міжнародні рейси, а реконструйований, збудований ще у 1955 р., - внутрішні. Очікується, що за період турніру аеропорт обслужить близько 49 тис. учасників чемпіонату та вболівальників.

За словами Януковича, перед Львівською місцевою владою стоїть масштабне завдання побудувати навколо аеропорту сучасну інфраструктуру. "І ми це будемо робити зараз", - підкреслив Глава держави.

Зі свого боку президент УЄФА високо оцінив роботу, проведену Україною в контексті підготовки до Євро-2012. "Дивовижно, що може зробити маленький футбольний м'яч", - зазначив Платіні. Він висловив переконання, що Євро-2012 в Україні стане справжнім великим святом для футбольних вболівальників.

Янукович та Платіні разом перерізали символічну стрічку. У їх присутності також було відкрито погруддя короля Данила Галицького у приміщенні нового терміналу.